Vicepresedintele Sed Lex, Razvan Bordeanu, a declarat, pentru incont.ro, ca la discutiile de astazi, la care a participat doar secretarul de stat Valentin Mocanu, nu s-a stabilit nimic clar nici referitor la aplicarea legii de salarizare, nici la disponibilizarile din sistemul bugetar.

“Doua ore pline cu absolut nimic! Rezolvarea probelemlor noastre sunt amanate de la o saptamana la alta, nu am discutat nimic clar despre punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti si nici referitor la concedieri.”, a spus Bordeanu.

Potrivit acestuia, in urma suspendarii contractelor colective de munca, veniturile salariatilor din administratia publica au scazut cu pana la 60%, multi functionar ramanad cu salarii de 700-800 de lei.

Astfel, functionarii publici isi mentin amenintarile ca vor organiza un miting in Bucuresti, in 29 aprilie, si ca vor declansa greva generala in 5 mai.

Protestele functionarilor se adauga celor ale profesorilor, care intrerup activitatea, joi, pentru o zi, amenintand cu boicotarea anului scolar.