Daca vrei sa experimentezi un job pentru o vara, in Germania, afla ca odata cu depunerea dosarului la sediul ANOFM, va trebui sa dai si un test de limba germana.

Toti studentii care vor sa obtina un loc de munca pentru cele trei luni din vacanta de vara, trebuie mai intai sa primeasca aprobarea lucrului in strainatate de la partenerii ZAV, pe baza unui document oficial stampilat.

Tarile care n-au insa nevoie de aprobari sunt: Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Grecia, Marea Britanie, Irlanda, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Austria, Portugalia, Suedia, Elvetia, Spania, Cipru, iar de pe 1 mai Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia si Ungaria.

Nici tinerii cu dubla cetatenie (una germana si una straina) n-au nevoie de aprobarile ZAV pentru a putea pleca.

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti?

In primul rand trebuie sa stii sa vorbesti limba germana foarte bine.

Daca ai mai lucrat inainte, acest lucru constituie un avantaj. De asemenea, trebuie sa stii ca, odata plecat, vei lucra cel putin doua luni la compania respectiva, insa nu-ti mai poti prelungi contractul dupa trei luni.

De asemenea, trebuie sa fii foarte flexibil, mobil si dispusi sa lucrezi in orice parte a Germaniei. Nu este indicat sa ai preferinte in ceea ce priveste localitatea sau firma la care sa lucrezi. Cei care vor pune astfel de conditii, vor fi refuzati din start.

Unde se depune solicitarea?

Daca te intereseaza aceasta oferta si consideri ca indeplinesti criteriile de mai sus, trebuie sa incerci sa obtii o fisa de solicitare de la partenerul ZAV din Romania sau o poti descarca direct de pe internet. Gasesti aici adresa exacta!

Iata aici mai multe informatii despre documentele care-ti sunt necesare pentru aplicare!

Daca te intrebi cum anume iti vei gasi un angajator odata ajuns in Germania, nu-ti face griji. Nu vei cauta de unul singur, ci vei fi sprijinit de ZAV, iar cand acesta din urma a gasit un angajator pentru tine, vei fi informat.  

Ce joburi disponibile sunt?

Cele mai multe locuri de munca se gasesc in domenii precum gastronomie, fast-food-uri, agricultura, hoteluri si curatenia de cladiri.

Cele mai cautate posturi sunt cele de ajutor in bucatarie, camerista sau femei de serviciu. Toate necesita insa cunostinte bune de limba germana, iar experienta anterioara in gastronomie sau in domeniul hotelier constituie un avantaj.

Afla de aici mai multe informatii despre ce presupune un job pentru studenti in Germania, pe perioada vacantei de vara.