Potrivit unui comunicat al SNFP, protestele sunt declansate din cauza nerespectarii contractelor colective de munca, a hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile si a Codului Muncii.

Astazi, sute de medici si de profesori au protestat la Bucuresti si la Buzau, nemultumiti de finantarea celor doua sisteme.

Astfel, medicii de familie au iesit in Piata Revolutiei, in semn de solidaritate cu colegii lor, care negociau la Casa de Asigurari de Sanatate noul contract cadru pe 2010.

Profesorii din Buzau au continuat, totodata, protestele incepute luna trecuta, ei cerand Ministerului Educatiei sa le plateasca majorarile salariale castigate in instanta.

O alta nemultumire a profesorilor este si proiectul legii educatiei. Sindicalistii din invatamant nu au ajuns la niciun consens cu reprezentantii Ministerului Educatiei privind cele patru capitole din proiectul legii care ii nemultumeste si spun ca vor declanaa greva daca nu se accepta mentinerea titularizării in sistem.

Presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat la finalul intalnirii de la Ministerul Educatiei, care a durat aproximativ cinci ore, ca desi "discutiile au fost mult mai serioase", nu s-a ajuns la niciun rezultat.

Pe acelasi subiect citeste si Dascalii se pregatesc sa blocheze anul scolar! Profesorii din Buzau reiau protestele in strada!