Potrivit liderului sindicatului "Navalistul" din cadrul companiei Daewoo - Mangalia Heavy Industries SA, Marian Florian, sindicalistii au solicitat o majorare salariala de 300 de lei, promovarea, prin grila de salarizare, a peste 2.200 de angajati, precum si cresterea sporului de fidelitate, care se acorda o data pe an.

"Din toate aceste solicitari, conducerea ne-a propus doar o crestere a salariilor cu 40 de lei. Drept urmare, am strans semnaturi, iar astazi (luni – n.r.) am declansat greva generala pe termen nelimitat", a declarat Marian Florian.

Pe de alta parte, directorul de Resurse Umane din cadrul Daewoo - Mangalia Heavy Industries SA, Gemal Memetcea, a declarat ca administratia considera greva salariatilor ca fiind ilegala si a contestat-o la Tribunalul Constanta.

"Din punctul nostru de vedere, greva declansata in societate este ilegala, am contestat legalitatea acesteia la Tribunalul Constanta si asteptam decizia instantei", a declarat Gemal Memetcea.

El a sustinut ca cererile salariatilor pot fi considerate aberante, dat fiind contextul economic, atat national, cat si mondial.

Fata de aceasta situatie, liderului sindicatului "Navalistul" a precizat ca grevistii se vor conforma deciziei instantei.

"Noi vom respecta hotararea Tribunalui, chiar daca va declara greva ilegala, dar vom recurge la alte forme de protest pana vom obtine o reactie pozitiva din partea conducerii societatii", a spus Marian Florian.