Cresterea pietei de leasing se datoreaza incertitudinilor economice si a faptului ca partenerii nostri aleg flexibilitatea si predictibilitatea costurilor”, a explicat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis.

Peste 2.500 de angajati temporari au fost distribuiti de companie in primele sase luni ale anului - cu 86% mai multi decat in primul semestru din 2009, la clienti care au solicitat muncitori necalificati sau cu calificari minime pentru pozitiile de „operatori linie”,  in special in domeniul productiei. Pe locul al doilea al preferintelor s-au situat tehnicienii si inginerii.

Compania de recrutare a vandut in primele sase luni ale anului peste 76.000 de ore munca/angajat.

„Clientii sunt mai selectivi si cauta angajati care sa performeze mai bine, pe langa predictibilitatea costurilor. Tocmai de aceea, in primele luni ale anului, valoarea medie a veniturilor salariale ale angajatilor temporari distribuiti de compania noastra a crescut cu peste 12%, destul de mult peste media nationala. Leasingul de personal aduce numai avantaje, si angajatorilor, si angajatilor”, a declarat Bogdan Florea.

Printre avantajele oferite de leasingul de personal companiilor se mai numara preluarea derularii tuturor procedurilor legale impuse de angajarea de personal, ca redactarea de CV-uri, gestiunea cartii de munca, vizita medicala, realizarea si depunerea la ITM-urile locale a documentelor de munca, plata salariilor si a celorlalte venituri.

Trenkwalder Sobis, companie de recrutare si leasing de personal cu sediul central in Sibiu, a inregistrat in prima jumatate a anului venituri de 8,4 milioane de euro, de peste trei ori mai mult fata de aceeasi perioada din 2009, a anuntat compania.\

Pentru intreg anul 2010, Bogdan Florea estimeaza venituri totale de 17 milioane de euro, datorita avantajelor oferite de formula angajarii temporare, care contracareaza astfel gradul ridicat de impredictibilitate al economiei romanesti.

Vezi aici mai multe detalii despre ce inseamna leasingul de personal si care sunt avantajele si dezavantajele