Potrivit unui sondaj, realizat de site-ul de recrutare Myjob pe un esantion de 2.000 de persoane, 55% dintre romani sunt de parere ca nu mai ajung la pensie.

Aproape o treime (30,42 %) dintre participantii la sondaj afirma ca si-au propus sa plece din Romania si nu ii mai intereseaza pensia din tara, in timp ce peste 7 procente (7,6%) spera ca la varsta pensionarii ii vor intretine copiii.

Dintre cei care vor sa plece din tara, majoritatea (40-60%) sunt tineri cu specializari in inginerie/tehnologie, IT&C, banci/finante, consultanta si resurse umane.

Doar 4,4% dintre cei chestionati considera ca vor avea parte de o pensie decenta, iar numai putin peste 2 procente (2,58%) afirma ca au si o pensie privata ce le va permite o viata linistita la varsta a treia.

Cei mai pesimisti sunt tinerii pana in 30 de ani – in proportie de 58% sunt de parere ca nu vor mai apuca pensia.

Femeile se considera cele mai dezavantajate de noua lege: un covarsitor 64% dintre acestea declara ca nu vor atinge noua varsta de pensionare, fata de doar 48 de procente dintre barbati. In schimb, barbatii sunt cei hotarati in numar mai mare sa paraseasca Romania – 37% fata de 22% in cazul femeilor.