Potrivit unui sondaj realizat de CareerBuilder.com, unul din trei angajati spune ca nu poate rezista o zi intreaga la birou fara cafea, iar 43%, in special tinerii, considera ca aceasta ii face sa fie mai energici si mai productivi.

Pentru 20% dintre respondenti, cafeaua este elemental care ii anima de dimineata si care ii face sa se apuce de treaba cu tragere de inima si sa fie mai energici.

Rezultatele sondajului mai releva si faptul ca tinerii sunt mai dependenti de cafea, peste 40% dintre angajatii cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani declarand ca nu se pot concentra daca nu beau cafea la serviciu.

Mai mult de o treime din angajati spun ca beau mai mult de doua cafele pe zi, iar un sfert sustin ca savureaza o cafea atunci cand vor sa-si ofere o recompensa pentru o sarcina dusa la indeplinire in ziua respectiva.

Pentru trei sferturi dintre angajati, sa mearga sa-si cumpere o cafea este si un mod de a lua o pauza de la munca si de a se relaxa.

Potrivit rezultatelor, angajatii care beau cea mai multa cafea la serviciu sunt medicii si asistentele medicale, poate si din cauza faptului ca petrec foarte mult timp la munca si lucreaza in schimburi de noapte.

Vezi mai jos topul angajatilor care beau cea mai multa cafea la serviciu:

1.     Asistente medicale
2.     Medici
3.     Lucratori in hoteluri
4.     Designeri/Arhitecti
5.     Angajati in domeniul financiar/asigurari
6.     Ingineri
7.     Profesori
8.    Reprezentanti de vanzari/PR
9.    Oameni de stiinta
10.  Functionari publici