Cand pasiunea se intalneste cu jobul:

Scriitor de calatorie

Acest job este destinat iubitorilor de calatorii pentru care, vizitarea locurilor de pe intreg mapamondul, este o activitate obisnuita. Pentru a-l obtine nu sunt necesare studii de specialitate sau experienta in domeniu.

Publicatiile de calatorii platesc “angajatii” pentru a a vizita si scrie despre anumite destinatii, oferindu-le gratuitate la deplasare si cazare. Cheia succesului intr-o astfel de cariera este exercitiul scrisului, zilnic. De asemenea este necesara inclinatia catre observare si detaliu.

Venitul unui scriitor de calatorie variaza in functie de efortul si de timpul pe care le investeste in job, insa, in medie, salariul anual este de 35.000-65.000 de dolari.

Tester de jocuri video

Astfel de angajati sunt absolut necesari pentru dezvoltarea industriei de jocuri video. Pentru ca testeaza functionalitatea acestora in vederea asigurarii utilizatorilor calitatea produsului. Chiar daca, la prima vedere, pare un job cel putin “relaxat” laborantul trebuie sa fie disciplinat si foarte atent.

Pentru a obtine cel mai bun rezultat, jobul poate sa ocupe pana la 80-100 ore de munca pe saptamana. Un loc de munca de acest gen poate sa aduca intre 10 si 12 dolari pe ora.

Concurent degustator

Poate parea foarte atractiv un loc de munca unde angajatii sunt platiti pentru a manca. Totusi, concurentii degustatori depun un efort ridicat in ceea ce fac, pentru ca job-ul poate aduce mult stres. Acesti “angajati” incearca sa manance o cantitate cat mai mare de alimente intr-un timp cat mai scurt. Federatia Internationala a Competitiilor de Degustare este institutia care supravegheaza desfasurarea acestor concursuri. Castigatorii sunt premiati cu cateva sute sau chiar mii de dolari, dar exista si cazuri in care obtin venituri mai mici. 

Degustatori gastronomic

Persoanele care testeaza anumite feluri de mancare nu trebuie sa actioneze cu viteza concurentilor degustatori. Sunt responsabili cu lansarea unor noi tipuri de mancare si trebuie sa asigure dominatia companiei pentru care lucreaza, tocmai prin inovare pe plan gastronomic.

Totodata, degustatorii trebuie sa mentina anumite standarde de calitate pentru produsele noi, testand atat culoarea si gustul lor, cat si mirosul si distributia ingredientelor. Pentru a obtine rezultate bune, degustatorii calculeaza ingredientele prin proceduri matematice si chimice. Venitul mediu anual al unui astfel de job este de 35.000 de dolari.  

Sursa: Business Insider