Astfel, la intrebarea "Ce actiune a unui sef de cosmar te-ar face sa iti dai demisia?", peste 45% dintre respondenti au afirmat ca nu si-ar parasi actualul loc de munca din cauza sefului, indiferent de reactiile lui.

23% din respondenti ar renunta la job daca activitatea lor ar fi evaluata constant ca fiind slaba si 17% s-ar da batuti daca ar fi vorbiti de rau atunci cand nu sunt de fata.

In schimb, daca ar fi directori generali pentru o zi in compania in care lucreaza, aproximativ 41% din respondenti ar crea o politica mai buna de avansare si de mobilitate intre departamente.

Peste o treime din ei ar crea o politica mai buna de beneficii pentru angajati si peste 20% ar oferi o mai mare flexibilitate in programul de lucru, precum si posibilitatea de a lucra de acasa. Doar 5% ar mari bugetul departamentului in care activeaza acum.

La intrebarea "Ai face schimb de job cu seful tau daca ti s-ar oferi sansa?", peste 76% din respondenti ar accepta provocarea. Cei ambitiosi sunt in masura egala de ambele sexe, cu varsta pana in 35 ani, acestia fiind motivati fie de puterea decizionala, fie de oportunitatea de a invata noi activitati care vor contribui in dezvoltarea lor profesionala.

15% sustin ca seful e cel care nu ar face fata rocadei si peste 8% prefera sa nu isi mareasca aria de responsabilitati, fiind deja prea ocupati sau dorind sa evite asumarea unor riscuri ce pot duce la pierderea jobului.

Sondajul a fost realizat in perioada februarie-martie, pe un esantion de 5.892 de utilizatori ai site-ului de recrutare.

Seful iti face viata un iad? Vezi ce tip de sef ai si cum sa te comporti cu el!