Ponta a spus ca, potrivit stenogramei sedintei Camerei, liderul de grup al social-democratilor, Mircea Dusa, a precizat la microfonul plenului ca nu mai exista cvorum de sedinta, dupa ce deputatii PSD si PNL s-au retras inaintea votului final.

"Au fost inca doua voturi electronice, in care s-au inregistrat 82 de deputati prezenti, dupa care, in mod tipic infractional, ca orice hot procedeaza asa, si doamna Anastase e un hot, pentru ca asa a procedat. A spus ca s-a stricat aparatul de vot electronic, dupa care a numarat 170 de voturi", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, pe de alta parte, ca liderii coalitiei de guvernare sunt de acord ca, in cazul in care se va formula o contestatie fata de votul la legea pensiilor, sa se pronunte plenul asupra reluarii acestuia.

Anastase a precizat, insa, ca pana in acest moment nu a fost depusa vreo contestatie la Secretariatul Camerei in privinta votului dat saptamana trecuta la legea pensiilor.

Legea pensiilor a fost adoptata, saptamana trecuta, de plenul Camerei Deputatilor, urmand ca actul normativ sa fie promulgat de presedintele Traian Basesacu si sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2011. PSD si PNL au anuntat ca vor contesta legea la Curtea Constitutionala.

Vezi ce modificari aduce noua lege si cum te afecteaza