In acelasi timp, putin peste jumatate dintre angajati (54%) considera ca promovarile in cadrul organizatiei din care fac parte se realizeaza corect, iar 19% declara contrariul.

Printre beneficiile cele mai dorite de participantii la aceasta cercetare, se regasesc asigurarile medicale (88%), primele de sarbatori (88%), tichetele de masa (79%) si tichetele cadou (77%).

In timp ce 62% dintre angajatii romani sunt satisfacuti si foarte satisfacuti de actualul loc de munca iar 57% se declara optimisti si foarte optimisti cu privire la actuala slujba, numai 33% apreciaza ca le-ar fi usor sa gaseasca un nou loc de munca.

In schimb, 42% dintre respondenti considera ca acest lucru ar fi greu si foarte greu de realizat. Increderea in gasirea cu usurinta a unui nou loc de munca creste odata cu nivelul de educatie, 41,5% dintre cei cu studii superioare si 44,1% dintre cei cu salarii nete peste 2.000 lei declara ca le-ar fi usor si foarte usor sa-si gaseasca o noua slujba.

Aceste date ne arata o realitate vazuta din doua perspective. Pe de o parte, exista un optimism generalizat in randul celor care au un loc de munca si care prezinta grade mari de satisfactie. Un angajat care isi percepe locul de munca ca multumitor si satisfacator, va fi mai implicat si mai productiv. Pe de alta parte, scepticismul mare legat de gasirea unui nou loc de munca ne arata ca acest optimism fata de actualul loc de munca este un optimism constrans, urmare a perceptiei ca piata muncii sufera de lipsa oportunitatilor”, a spus Elena Pap, directorul general Up Romania.

Desi declara in proportie covarsitoare ca munca lor este interesanta, provocatoare, motivanta (peste 60%), angajatii intervievati in cadrul studiului IRES au tendinta sa regrete in primul rand colegii (35%), mai presus de activitatea propriu-zisa (26%) si salariul (19%).

Calitatea vietii la locul de munca este o componenta esentiala a satisfactiei cu privire la serviciul actual. Pe o scala de la 1 la 10, angajatii romani isi evalueaza propria calitate a vietii la locul de munca cu nota 7,5. Conditiile (fizice) de munca adecvate (24%), nivelul mic de stres si existenta activitatilor si spatiilor pentru relaxare (10%) si o buna comunicare sau colaborare intre colegi (7%) constituie pentru respondenti principalele elemente definitorii ale unei bune calitati a vietii la locul de munca.