"Firmele straine sunt mai optimiste pentru ca la ele lucrurile deja merg mai bine. Ele se pregatesc deja pentru anul viitor, cand se asteapta ca lucrurile sa mearga si mai bine. Trebuie subliniat faptul ca in cazul de fata vorbim despre firme straine care lucreaza tot pentru straini, deci pentru clienti din state unde economia da sau a dat deja semne serioase de revenire. Este normal ca in momentul in care au mai multe comenzi sa angajeze mai multi oameni", a declarat George Butunoiu, expert in resurse umane.

Numarul de joburi disponibile difera de la caz la caz. Amazon, de exemplu, cel mai mare retailer online din lume, vrea sa angajeze la biroul din Iasi inca 12 softisti cu ocazia deschiderii unui nou centru de dezvoltare. Numarul total de angajati, de circa 30, ar urma sa se dubleze in urmatorii doi-trei ani, conform oficialilor locali ai companiei.

La polul opus se afla Ford, care a anuntat ca incepand din primavara anului viitor va da drumul la noi angajari. Conform anunturilor oficiale ale reprezentantilor companiei, de la 3.500 de angajati in momentul de fata, forta de munca totala va ajunge la 7.000 in urmatorii ani.

Citeste continuarea in Gandul