Potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, peste 60% dintre cei care au raspuns la intrebarea “Cum faceti fata situatiei economice actuale?” au spus ca isi cauta un al doilea loc de munca.

Peste un sfert dintre respondenti au declarat ca reduc din cheltuieli, in timp ce peste sapte procente dintre romani spun ca se ingroapa in datorii. Aproape 2% din romani au declarat ca se muta la tara sau vand ceva din casa.

Desi simt din plin efectele crizei, foarte putini dintre romani sunt dispusi sa renunte la masina, sub un procent sustinand ca vor face acest lucru pentru a reduce din cheltuieli.

Potrivit datelor centralizate de site-ul de recrutare, in luna septembrie, 23.000 de candidati au trimis in medie, pe zi, CV-uri catre companiile care au postat anunturi de angajare. Cifra este de trei ori mai mare fata de septembrie 2008 si cu 20% peste media din toamna anului 2009.

Cei mai multi dintre romani sunt interesati sa se angajeze in vanzari, domeniu urmat de secretariat/administrativ, finante/banci, servicii clienti si contabilitate.