Intr-un sondaj realizat de site-ul pentru locuri de munca eFinancialCareers, se arata ca o treime dintre cei peste 500 de lucratori in domeniul economic nu sunt deloc multumiti de munca pe care o practica. Potrivit studiului, pasiunea si entuziasmul ascociate candva cu aceasta meserie nu mai exista aproape deloc in zilele noastre. 

Aproape 4 din 10 participanti la sondaj (un procent de 38%) au spus ca isi tolereaza jobul, in timp ce 29% dintre acestia au declarat ca nu il pot suporta. Pe de alta parte, doar 5% dintre cei intervievati au spus ca sunt multumiti de pozitia pe care o ocupa in prezent. 

“In mod clar, motivatia scazuta din randul angajatilor din domeniul financiar este o sursa de ingrijorare pentru angajatori. Aceasta stare de spirit nu presupune o schimbare imediata a locului de munca, dar se manifesta printr-o lipsa a ambitiei si a dorintei de a lucra suplimentar”, este de parere James Bennett, global managing director la eFinancialCareers. 

Oportunitatile de angajare in domeniu au scazut si ele cu 28% in ultimul an, potrivit aceluiasi site. “Cand locurile de munca disponibile se vor inmulti in viitorul apropiat, multi contabili care nu au dezvoltat inca un sentiment de loialitate fata de compania unde lucreaza in prezent vor schimba taberele”, spune Bennett. 

Conform sondajului, 38% dintre intervievati vor sa paraseasca sectorul economic, in timp ce 46% se asteapta sa nu pastreze acest loc de munca pentru mai mult de doi ani.