Au aflat ca sunt foarte bine pregatiti, asa ca le deschid portile.

De pilda, in prezent, 12 conationali sunt colegi cu tanarul miliardar Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. Dar cum reteaua de socializare se extinde, ar avea nevoie urgenta de inca 12.

VIDEO. Fa cunostinta cu romanul care lucreaza cot la cot cu Mark Zuckerberg

Andrei, cercetator la celebra retea de socializare, lucreaza de doi ani in Statele Unite, iar recent a fost trimis de companie sa mai aduca specialisti IT din Romania.

"La Facebook, pentru toata lumea mancarea este gratuita. Trei mese pe zi, oricand mananci ce vrei. Cand se naste un copil se dau 3.000 de dolari. Orice angajat primeste un laptop, ultimul model. Poti sa-ti speli hainele la spalatoria companiei" , a povestit Andrei Alexandrescu.

S-a integrat rapid si a fost placut impresionat de miliardarul de 26 de ani, fondatorul Facebook: "Mark Zuckenberg, primul lui obiectiv nu este sa faca bani, ceea ce este surpinzator, pentru ca este miliardar. Dupa nume ma cunoaste, am si vorbit in persoana de cateva ori. Este pe lista mea de prieteni, sunt pe lista lui de 896 de prieteni", mai spune el.

Cum te angajezi la Google

De recrutare se ocupa chiar o romanca, Gabriela Dan, care este angajata in cadrul departamentului de resurse umane din sucursala Google Polonia, cu biroul la Cracovia.

"Cautam programatori foarte buni, oameni pasionati de calculatoare, care ar putea lucra in birourile noastre din Europa. Cei mai buni vor fi angajati. De altfel, acesta este si unul din principiile Google, oamenii buni vor intalni alti oameni foarte bine pregatiti", a spus Gabriela Dan.

Amatorii sunt avertizati ca procesul de recrutare este lung, practic un candidat va trece prin mai multe interviuri, iar cel final se va da intr-o sucursala Google cu unul dintre inginerii de acolo.

In schimb, odata angajat la Google, veti beneficia de un pachet de relocare, cheltuielile fiind suportate de companie. Acolo un angajat va avea parte si de un mediu placut de lucru, potrivit reprezentantilor companiei. De asemenea, pachetul salarial va fi cu mult peste media din Romania, unde un programator castiga intre 1000-1500 de euro.

CIteste interviul cu reprezentantii Google pe stirileprotv.ro.