Concursul consta in trei etape, respectiv selectia dosarelor de inscriere, proba scrisa si interviul, se arata intr-un comunicat transmis de ANAF.

Proba scrisa se va desfasura in data de 19 octombrie si va consta in rezolvarea unor teste grila de catre candidati. Prin proba scrisa vor fi testate cunostintele teoretice necesare ocuparii functiilor.

Subiectele vor fi stabilite pe baza bibliografiei de concurs aprobata de presedintele ANAF, astfel incat sa se asigure verificarea capacitatii de analiza si sinteza a candidatilor.

Guvernul decis, la sfarsitul lunii iunie, infiintarea Directiei Antifrauda, care functioneaza inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penala, prin preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare.

La conducerea Directiei Antifrauda a fost numit, la 1 august, Romeo-Florin Nicolae, fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor.

De asemenea, au fost desemnati sefii celor opt directii regionale antifrauda, precum si doi inspectori generali adjuncti in structura centrala a Directiei Generale Antifrauda Fiscala. Acestia ocupa posturile temorar, pana la ocuparea functiilor prin concurs.