Salariile angajatilor din multinationale vor creste anul viitor cu 6%, dupa ce in 2011 au crescut cu un procent similar, iar companiile ii vor recompensa mai mult pe angajatii din management in 2012, spun specialistii in resurse umane.

De la inceputul crizei pana in prezent, salariul mediu net pe economie a crescut cu 9,8%, iar cele mai spectaculoase cresteri (peste 50%) au fost in industria IT si in domeniul telecomunicatiilor, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica (INS).

"Companiile care au avut salariile inghetate in ultimii doi ani si-au bugetat cresteri salariale semnificative ca procent - de maxim 7% - in 2012, insa acestea se aplica in special in industrii in care salariile medii sunt mici, cum ar fi productia textila si de aceea cresterile nu vor fi spectaculoase. In continuare IT-ul va ramane un domeniu in care salariile vor creste, in timp ce in sistemul bancar acestea vor stagna", sustine Oana Daki, country manager al Consulteam, reprezentantul pe piata locala al Mercer.

Citeste mai multe despre cele mai mari cresteri salariale de la inceputul crizei pe www.zf.ro.