Mai mult de jumatate dintre cei chestionati (52%) considera ca in tara lucrurile merg intr-o directie buna, in timp ce 38% considera ca directia este gresita, 8% nu stiu, iar 2% nu au raspuns intrebarii "Credeti ca in Romania lucrurile merg intr-o directie buna sau intr-o directie gresita?".

La acest moment insa, 47% dintre romani se declara "nu prea multumiti" de felul in care traiesc, in general, iar 31% sunt "destul de multumiti", in timp ce 3 % sunt foarte multumiti. 

44% dintre subiecti cred ca peste un an vor trai mai bine, in timp ce 33% cred ca vor trai la fel, iar 17% cred ca vor trai mai prost. 

2014 este considerat de 31% mai bun decat precedentul, aproape egal (30%) fiind procentul celor care in considera mai prost, iar pentru 36% ambii ani sunt la fel.

In ceea ce priveste anul 2015, mai mult de jumatate dintre cei chestionati (58%), cred ca va fi mai bun, 28% cred ca va fi la fel, iar procentul celor care se asteapta la un an mai prost este de 9%. 

Cea mai mare grija a romanilor in 2014 a fost lipsa locurilor de munca, un sfert dintre cei intervievati declarandu-se preocupati de acest subiect.

Criza politica si frica de boala au reprezentat fiecare preocuparea a 15% dintre romani, urmate de cresterea preturilor (13%), nesiguranta locului de munca (10%), reducerea veniturilor (7%), lipsa de perspectiva (6%), singuratatea (3%), lipsa banilor (2%), starea precara a sanatatii 1%. 

Cercetarea a fost realizata in perioada 18-19 decembrie, pe un esantion multistratificat, probabilist, de 1.147 de subiecti cu varsta peste 18 ani. Eroarea maxima tolerata este de +/- 2,9%.