Informatia le poate fi utila celor interesati sa lucreze in restaurante, saloane de infrumusetare sau magazine de imbracaminte. In plus, domeniile care au mers bine anul trecut continua sa se extinda.

Compania spaniola Cellulem Block, cu o retea de 180 de centre de infrumusetare in Franta, Italia, Portugalia, Maroc si Andorra, deschide anul acesta opt francize si in Romania.

Aparitia unei francize ar trebui sa-i bucure in primul rand pe cei care isi cauta de lucru. Asta pentru ca cei care aduc un brand nou in Romania se obliga ca intr-un an - doi - trei sa se si extinda adica sa creeze noi locuri de munca.

Vor veni la noi in tara marci celebre de imbracaminte ca H&M sau lantul de supermarketuri LIDL din Germania. Cele mai multe vin insa in industria fast food: de pilda reteaua internationala Subway.

Sperante de angajare avem si de la companii deja prezente. Domeniul IT ramane in top cu cele mai multe oferte. Cei de la Intel, Dell sau Google cauta programatori buni, iar la Avangate recrutarile de specialisti au inceput deja.

Retailul se extinde si el. Auchan are nevoie de 1.000 de oameni pentru cele trei magazine care se vor deschise in tara, iar la Carrefour se vor angaja in jur de 600 de lucratori pentru cele doua noi kipermarketuri.

E loc si in sistemul bancar. Insa una peste alta, cele mai firme isi vor conserva forta de munca existenta.

Oferta concreta de joburi

Domeniile in care se fac cele mai multe angajari in ianuarie sunt, ca si la sfarsitul anului trecut, retail, IT si cel bancar.

Pe langa retailerul suedez de imbracaminte H&M, care cauta agenti de vanzari pentru magazinele pe care le va deschide in Brasov, gigantul german Lidl face de asemenea angajari pentru magazinele din Romania.

Primul urmeaza sa se deschida in cartierul bucurestean Titan, la finele acestei luni.

Compania recruteaza, in ianuarie, atat personal pentru Bucuresti, cat si pentru Timisoara, Iasi si Ploiesti, in principal responsabili de expansiune, asistenti manageri sau specialisti IT. Detalii despre recrutare gasesti AICI!

Tot pe partea de retail, lantul de magazine de cartier Mic.ro, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, continua expansiunea de anul trecut. Si daca in 2010 majoritatea magazinelor au fost deschise in Bucuresti si imprejurimi, in 2011 compania face angajari pentru magazinele din Brasov, Campina, Ploiesti sau Pitesti.

Posturile scoase la concurs sunt asistenti de magazin, dar si pentru manageri, soferi sau auditori comerciali. Detalii AICI!

Daca vrei sa lucrezi in domeniul bancar si ai si ceva experienta la activ, cele mai multe anunturi de angajare le-a postat BCR care face recrutari in orase precum Bucuresti, Cluj Napoca, Slatina sau Drobeta Turnu-Severin. Joburile diponibile se adreseaza administratorilor de retele, managerilor, consilierilor de clienti sau programatorilor. Vezi toate anunturile AICI!

Si telecomul vine cu oferte de angajare la inceput de an. Compania de telefonie mobila Vodafone, de exemplu, are pozitii vacante in Bucuresti si Cluj, pentru ingineri specializati, analisti programatori sau agenti de vanzari. Vezi AICI detalii!

Domeniul cel mai bine reprezentat la inceput de an in ceea ce priveste numarul de locuri de munca vacante este cel de software/IT, companii ca Intel, Dell sau Google cautand angajati in Romania. De exemplu, Intel cauta ingineri de specialitate pentru dezvoltarea de solutii pentru sistemul de operare Android.

Dezvoltatorul de solutii tehnologice Dell angajeaza, de asemenea, in Bucuresti administratori de sisteme de operare sau dezvoltatori de aplicatii, in majoritate vorbitori de limba germana.

Daca vrei in schimb sa lucrezi pentru Google poti sa aplici pentru un job in Polonia, asta daca stii poloneza, franceza, spaniola sau rusa.