"Cred ca este jobul anului 2010, pentru ca sunt in continuare multe companii care recruteaza. Cele din IT nu au renuntat la angajari sau nu au concediat foarte mult nici in anii trecuti si atunci, cred eu, sunt si niste angajatori siguri si au destule oportunitati de cariera, iar beneficiile sunt de cele mai multe ori mai bune decat in alte industrii", a declarat Dragos Gheban, Business Development Manager la Catalyst Solutions, organizator al targului de joburi "Angajatori de Top".

Lucrurile pe piata muncii se misca incet, incet. "Au inceput angajarile si in retail, si in IT. Se cauta, de exemplu, mici developeri", a spus Madalina Popescu, general manager la firma Pluri Consultants.

Urmeaza apoi postul de contabil, cu sau fara experienta, datorita companiilor de outsourcing care recruteaza foarte mult in aceasta arie, a explicat Gheban.

Daca ai experienta sau crezi ca te-ai descurca in vanzari, iata un alt sector foarte ofertant in aceasta perioada. "In unele domenii, vanzarile sunt oarecum direct proportionale cu forta de vanzari: cu cat ai mai multi oameni, cu atat vinzi mai mult si atunci se prefera recrutarea a cat mai multi agenti", a precizat managerul Catalyst Solutions.

Potrivit salariilor declarate pe site-urile de recrutare, IT-ul si vanzarile o duc cel mai bine pe timp de criza, ocupand primele pozitii in topul celor mai bine platite joburi din Romania.

Astfel, conform BestJobs, salariul declarat al unui angajat in vanzari poate ajunge la 1.000 de euro, iar cel al unui director in acelasi domeniu poate depasi chiar 2.500 de euro.

Iar potrivit eJobs, programatorii web, managerii de proiect sau administratorii unor site-uri pot primi salarii de pana la 1.500 de euro pe luna. Lucru confirmat si de BestJobs, unde gasim urmatoarele salarii: director IT - 1.800 de euro, IT Project Manager - 1.600 de euro, IT Manager - 1.500 de euro, Java developer - 1.500 de euro, software developer - 1.400 de euro. Povestea se repeta si pe MyJob, unde aflam ca un senior system manager poate ajunge sa castige si 2.000 de euro pe luna.

De asemenea, ingineria, specializarile juridice sau industria farmaceutica fac angajari, a mai spus Gheban. Si marketingul, resursele umane sau relatiile publice se cauta, dar nu-ti pune prea mari sperante, pentru ca piata muncii nu s-a "dezghetat" complet in aceste domenii.

Citeste si:
Cand incep angajarile? Joburile din IT si contabilitate, la mare cautare!

Mai dau companiile bonusuri in 2010?