In reteaua Eures sunt anuntate sase posturi de electricieni in Norvegia. Candidatii trebuie sa aiba calificare ca electrician, experienta in prestari servicii si in constructii, certificat de comert, precum si doi-trei ani experienta. De asemenea, candidatii trebuie sa aiba cunostinte de limba engleza sau de norvegiana, suedeza ori daneza. Experienta anterioara de lucru in Norvegia constituie avantaj, scrie Mediafax.

Salariul oferit de angajatori este 22-28 de euro brut pe ora, in functie de experienta si calificari. Aplicatiile pot fi depuse pana in 13 octombrie, angajatorul precizand ca ajuta la inchirierea unui apartament, iar daca persoana se muta cu familia, si in gasirea scolii sau gradinitei pentru copii.

Tot in Norvegia sunt disponibile si zece posturi de dulgher sau tamplar, iar pentru a aplica, cei interesati trebuie sa aiba cel putin doi-trei ani de experienta, munca anterioara in strainatate constituind un avantaj. Si pentru ocuparea acestor posturi se cer cunostinte bune de limba engleza sau norvegiana, suedeza ori daneza, salariul oferit variind intre 21 si 24 de euro brut pe ora, in functie de experienta si calificari.

O alta companie norvegiana cauta un inginer sau manager de proiect, pentru un loc de munca ce presupune constructie si proiectare, productia de pachete de instalare, calcule structurale in industria energetica. Candidatii trebuie sa aiba studii superioare tehnice (licenta, master sau doctorat), sa fie familiarizati cu desene si calcule in otel structural, cu pachetele de lucru si urmarirea furnizorilor, sa aiba aptitudini de management de proiect si cunostinte de AutoCAD, SAP, SmartPlant, Staad Pro, Algor, PDMS.

Cei care doresc sa aplice pentru acest post trebuie sa vorbeasca fluent limba engleza si pot fi remunerati cu salarii cuprinse intre 60.000 si 110.000 de euro brut pe an, in functie de experienta si calificari, angajatorul precizand ca poate fi negociat si un salariu mai mare. Contractul va incepe cat mai curand posibil, va avea o durata initiala de sase pana la 36 de luni, cu posibilitate de permanentizare.

Aceeasi companie angajeaza si un senior inginer structuri pentru analize structurale, documentare capacitati de incarcare pentru transportul structurilor din otel pana la 300 de tone si scrierea rapoartelor de analiza. Candidatii trebuie sa vorbeasca fluent engleza si sa aiba studii superioare (licenta, master, doctorat) in domeniul tehnic, experienta de peste trei ani in calcule structurale, de proiectare si constructie si cunostinte in PDMS, MathCad, Staad Pro Abaqus, FEM, SAP. Salariul oferit este tot intre 60.000 si 110.000 de euro brut pe an, in functie de experienta si calificari.

Acelasi angajator norvegian a mai scos la concurs si un post de senior inginer conducte sub presiune, care s- se ocupe de efectuarea analizelor de presiune a sistemelor de conducte, inclusiv suporturi de tevi, controale si verificari duze-flansa, intocmirea caietelor de sarcini, analiza in flux, analiza acustica, de oboseala si de impact.

Pentru ocuparea acestui post se cer studii superioare tehnice (licenta, master, doctorat), experienta 5-10 ani, de preferat in analiza solicitarilor instalatiilor marine de petrol si gaze, cunostinte detaliate despre conducte, tevi si sprijin structural, cunostinte Caesar II, ASME B31.3, PED, EN-13480, Ptil si Norsok, instrumente 2D, 3D, dar si abilitati de cooperate si comunicare. Acest post este remunerat cu sume intre 60.000 si 110.000 de euro brut pe an, in functie de experienta si calificari.

Tot in Norvegia sunt disponibile alte doua posturi de ingineri, unul de inginer submarin, celalalt de inginer supraveghetor, angajatorul oferind salarii anuale de pana la 110.000 de euro.

Pentru un salariu cuprins intre 4.000 si 4.700 de euro, romanii ar putea candida pentru un post de patiser sef tot in Norvegia, responsabilitatile fiind pregatirea de prajituri, deserturi, bomboane de ciocolata pentru trei restaurante. Candidatii trebuie sa aiba calificare si experienta de patiser sau cofetar si sa aiba cunostinte de baza de limba engleza.

Un alt angajator, din Ungaria, are disponibile 20 de posturi de sofer pe autocamion pentru transport de marfuri pe teritoriul UE, pentru care pot aplica si cetatenii romani. Candidatii trebuie sa detina permis de conducere categoriile C, E si card Tahograf, sa aiba un an vechime in domeniu, alte criterii pentru angajare fiind seriozitatea, punctualitatea, atentia si responsabilitatea. Perioada contractuala este nedeterminata, iar salariul oferit este de 1.200 de euro lunar.