Cele 250 de doritoare, prezente astazi la interviu, imbracate elegant, cu parul prins si tocuri de 10 cm, au incercat sa arate ca niste stewardese adevarate, dar mai ales au vrut sa demonstreze ca pot sa munceasca "la inaltime". Au fost acceptate doar cele care masoara minimum 1 metru si 65  cm inaltime, cunosc limba engleza si stiu sa inoate.

Interviul are loc in etape. Mai intai, o discutie de grup, apoi fata in fata cu examinatorii. Experienta in vanzari este un avantaj, in conditiile in are fetele vor trebui sa vanda diferite produse pe parcursul zborului.

"Am foarte multe prietene care lucreaza in domeniu si stiu ca este un job bine platit"
, spune Andreea Chinda, 20 ani, Bucuresti, una dintre candidate. Pentru inceput, salariul lunar ajunge in jur de 3.000 de lei, fara sa punem la socoteala faptul ca munca de stewardesa este plina de riscuri.

"Intalnim destul de des cazuri medicale la bord. Pot fi infarcturi, pot fi atacuri de panica. Nu avem voie sa ne pierdem in aceste momente. Noi suntem acolo sa prezentam incredere pasagerilor",
spune Teodora Burca, coordonator al bazei Wizz Air din Bucuresti.

Dupa inca un concurs, programat saptamana viitoare vor ramane 40 de finaliste. Ultimul test are loc la Budapesta, unde fetele trebuie sa demonstreze ca sunt si bune inotatoare. La sfarsit doar 20 de norocoase vor incepe scoala si vor urca la bord.