Cele 400 de noi locuri de munca se adauga, astfel, celor 600 pe care compania le are, deja, in Romania. Odata cu demararea actiunii de recrutare de personal nou, Amazon ofera oportunitati de cariera pentru ingineri si dezvoltatori software, cercetatori, analisti de business, specialisti in comert si manageri de conformitate.

Potrivit sursei citate, Centrul de Dezvoltare Amazon Romania va continua sa se concentreze pe crearea unor caracteristici noi si inovatoare ale tehnologiei Amazon si sa sprijine clientii companiei in a descoperi usor ceea ce acestia isi doresc sa achizitioneze online.

Noul sediu Amazon din Romania gazduieste patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services si Digital Imaging. Toate sunt implicate in dezvoltarea, inovarea solutiilor tehnologice si consolidarea operatiunilor de pe site-ul Amazon.

Centrul de Dezvoltare si Tehnologie Amazon de la Iasi se intinde pe o suprafata de peste 13.000 de metri patrati

"Ma bucur ca Amazon, cel mai puternic retailer online, dar si unul dintre cei mai mari investitori in cercetare si dezvoltare la nivel mondial, continua sa mizeze pe Romania prin deschiderea unui nou centru software in Iasi. Din 2005 si pana acum, Amazon a investit la nivel local aproximativ 40 de milioane de euro si a creat 600 de locuri de munca. Este vorba de joburi inovatoare, cu o valoare adaugata mare pentru ca vorbim despre recrutarea de ingineri software, cercetatori, analisti de date sau dezvoltatori de continut. Acest lucru este o reconfirmare a faptului ca Romania este foarte atractiva pentru companiile de tehnologie datorita specialistilor IT talentati si a cunostintelor bune de limbi straine", a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de Stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Amazon ofera pachete salariale atractive impreuna cu beneficii, precum asigurare privata de sanatate, asigurare de viata, discount-uri pentru angajati si multe altele, cat si oportunitati pentru studenti si absolventi ai facultatilor de profil. Pana la finalul anului, peste 50 de absolventi talentati vor avea oportunitatea sa faca parte din echipa, mentioneaza compania.

Retailerul online Amazon este prezent pe piata locala de 11 ani, iar pana in prezent a investit peste 40 de milioane de euro in Romania pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultima generatie, cat si in a oferi o experienta de neegalat clientilor sai din intreaga lume.

Amazon.com a fost lansat in iulie 1995 si este prima companie din lume care a oferit clientilor sai produse si servicii, precum: recenzii ale clientilor, cumparaturi online, recomandari personalizate, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tablets, Fire TV si Amazon Echo.