"Sunt peste 350.000 de persoane fizice autorizate, care sunt înregistrate ca cesionari de drepturi de autor şi care nu se regăsesc sub terminologia de antreprenor. Spre exemplu, dacă mergeţi la bancă şi vreţi să luaţi un credit ca persoană fizică, aveţi anumite documente de adus, iar dacă aveţi un SRL sau un SA şi sunteţi persoană juridică, sunt alt tip de documente. Dar dacă este PFA, nu prea există cadru legislativ", a spus Chiriac, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, CONAF a depus o solicitare la ministerul de resort pentru a se forma o comisie care să lucreze la elaborarea unui proiect de lege în acest sens.

"Am depus la Ministerul pentru Mediul de Afaceri şi un draft pentru o lege a meşteşugarilor, la care lucrăm deja de o jumătate de an", a adăugat ea.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a semnat, joi, protocoale de cooperare cu o serie de entităţi similare din Marea Britanie, Ungaria şi Republica Moldova.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este organizaţia care are ca obiectiv promovarea şi susţinerea antreprenoarelor din România şi îşi propune creşterea competitivităţii, realizarea unei platforme comune de cooperare cu confederaţii internaţionale, susţinerea intereselor antreprenorilor în spaţiul Uniunii Europene, schimb de experienţă şi promovarea intereselor economice ale României.

CONAF reuneşte două mari Federaţii şi cinci Asociaţii: Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Asociaţia Freelancerilor, Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA), Asociaţia Română pentru Procotol şi Ceremonial şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA).