Potrivit organizatorilor, evenimentul are ca principală misiune stimularea contactelor dintre studenţii şi companiile din domeniul aeronautic şi aerospaţial, a schimburilor interculturale, precum şi reprezentarea studenţilor aeronautici la nivel internaţional.

"Pentru noi relaţia cu partenerii din zona publică, din zona economică este extrem de importantă, poate cea mai importantă şi ne dorim ca această relaţie să se dezvolte într-un mod accelerat, mai ales într-un domeniu care se mişcă la rândul lui într-un ritm extrem de accelerat. Cred că există în acest moment în universitate trei domenii care au un potenţial excepţional şi care au încă foarte mult loc de dezvoltare - un domeniu este aviaţia, cel de-al doilea, care include şi aviaţia într-un fel, transportul şi chimia, în special zona de materiale. Sunt trei domenii care, în ultima perioadă, au cunoscut o dezvoltare excepţională şi care pun amprenta şi pe dezvoltarea economică a României", a declarat, luni, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, în cadrul festivităţii de deschidere a evenimentului.

În cele două zile, companiile îşi vor prezenta şi promova activitatea. Vor urma dezbateri pe mai multe teme relevante din domeniul aeronautic. La final, studenţii interesaţi pot interacţiona direct cu angajatorii.

La târg sunt prezente 13 companii, printre care cei doi parteneri tehnici, ROMAERO şi Alten Delivery Center Bucureşti, Turbomecanica, UAC, FOKKER, GMV.