"Sunt salarii pe care oamenii au ajuns sa le accepte pentru ca inteleg ca nu este o perioada usoara si ca angajatorii au de unde alege. Este absurd sa ceri multi bani, atunci cand nu stii sa faci mare lucru", spune Iuliana Badea, director executiv in cadrul companiei de recrutare Lugera & Makler.

Astfel, celor care pana acum s-au plans de blocajul existent pe piata muncii le-au crescut sansele sa-si gaseasca un loc de munca, atata vreme cat accepta noile conditii de angajare. Daca in 2007 si 2008 erau situatii in care un junior ajungea sa castige inca din primele luni 500 de euro, in prezent acelasi salariu se castiga dupa trei-patru ani de experienta.

Un candidat care aplica pentru o pozitie de intrare trebuie sa stie inca de la inceput ca este putin probabil sa castige mai mult de 300-350 de euro, in cele mai bune cazuri. De cele mai multe ori, un salariu de inceput este stabilit la un plafon de aproximativ 250 de euro. Dupa circa un an, salariul incepe sa creasca, insa majorarile nu sunt exponentiale, ci se incadreaza in jurul unei marje de 10%.

Citeste continuarea pe www.zf.ro!