Potrivit Fiscului, pe locul doi in topul celor mai mari salarii este un angajat in domeniul instalatiilor electrice, urmat de un consultant de afaceri. La asa salarii, numai pentru cei trei, statul a incasat anul trecut impozite si contributii de peste 2,5 milioane de euro. Domeniul imobiliar este pe primul loc in topul celor mai mari salarii declarate la Fisc.

Un angajat despre care nu stim daca este director sau manager, pentru ca secretul fiscal ii protejeaza datele personale, a raportat peste 10 milioane de lei. Adica 188.000 de euro pe luna, din care, daca scadem contributiile si impozitul, raman 147.000 de euro. Si-ar fi putut cumpara cate-un Logan nou pe zi, la un asemenea venit. Numai de pe urma sa, bugetul a incasat aproape 1 milion de euro in 2014, contributii si impozit.

Cea mai mare surpriza este electricianul de pe locul al doilea. Sau mai bine spus angajatul din domeniul instalatiilor electrice. Salariul sau a fost de 9,7 milioane de lei, adica 2,1 milioane de euro. A castigat atat de bine incat banii i-ar fi ajuns sa bage curent electric in 20 de localitati izolate din tara.

Al treilea salariat milionar este un consultant in afaceri. A castigat si el 228 de euro pe ora in 2014.

Sorina Donisa, head hunter: "Cu siguranta, in Romania, nu exista asemenea salarii lunare. Sunt probabil bonusuri oferite pentru performanta sau alte forme de compensatie, care au fost declarate ca salarii."

Doar 4% din totalul celor 4,2 milioane de angajati au venituri lunare de peste 5.000 de lei. Salariul mediu brut in Romania este de putin peste 2.500 de lei pe luna.

Sorina Donisa, head hunter: "Cele mai bune salarii sunt in industriile care au mare cautare. In IT sunt manageri cu salarii mari. O duc mai bine cu aceste salarii in Romania, decat daca s-ar duce in strainatate."

Pe domenii, cel mai bine platiti angajati lucreaza si in industria extractiva, banci, asigurari, marketing si industria tutunului sau in aviatie.