"Intel are o experienta bogata in dezvoltarea si producerea de microprocesoare si avem nevoie de cei mai buni dezvoltatori de software. Romania este o locatie potrivita, datorita unui mediu universitar prolific si apropierii de clientii si partenerii nostri", a declarat vicepresedintele Intel Software&Services Group, Kostas Katsohirakis, la Bucuresti.

Centrul se va concentra pe dezvoltarea de solutii pentru o gama larga de dispozitive inteligente bazate pe arhitectura Intel. Initial, centrul va realiza activitati de cercetare-dezvoltare pentru platforma open source MeeGo.

"In Romania vom angaja initial 25 de programatori, numarul acestora urmand sa creasca in timp de 3-4 ori, odata cu diversificarea proiectelor. In cateva saptamani vom angaja si un director de tara", a spus Katsohirakis.

El a adaugat ca, temporar, laboratorul este situat in centrul Bucurestiului, dar compania va inchiria alt spatiu in Capitala, pe termen lung, intr-o locatie care nu a fost inca stabilita.

In Europa, Intel are 19 astfel de centre de cercetare, iar la nivel mondial 50 de laboratoare in 20 de state.

Intel este cel mai mare producator mondial de microprocesoare si a raportat, in trimestrul al treilea, un profit net in crestere cu 58%, la 2,95 miliarde de dolari.