Studiul Manpower asupra perspectivelor de angajare in perioada iulie-septembrie 2010 arata ca angajatorii din 31 din cele 36 de tari analizate de compania de resurse umane se asteapta la o crestere a volumului angajarilor in trimestrul al treilea al anului in curs.

Astfel, perspectivele de angajare cele mai favorabile sunt raportate in India, Brazilia, Taiwan, China, Peru si Australia.

In schimb, cele mai slabe intentii de angajare sunt in Italia, Irlanda, Spania si Grecia, angajatorii de aici fiind singurii care raporteaza previziuni de angajare negative dintre tarile si teritoriile analizate.

Unde poti sa te mai angajezi in Europa?

Manpower a realizat interviuri cu aproape 16.000 de angajatori din 18 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), pentru a masura tendintele activitatii de angajare, in 13 dintre state observandu-se intentia de a creste volumul angajarilor sau de a pastra cel putin acelasi numar de salariati.

In Europa, tarile in care urmeaza sa se faca cele mai multe angajari in urmatoarele trei luni sunt Polonia, Germania si Suedia. La polul opus se afla Italia, Irlanda, Spania si Grecia.

Referitor la domeniile in care se fac angajari, cele mai multe locuri de munca vacante disponibile sunt in constructii, industria prelucratoare, finante, asigurari sau imobiliare.

Astfel, in Polonia, jumatate dintre angajatorii din constructii au spus ca intentioneaza sa faca recrutari de personal in perioada urmatoare.

Totodata, managerii din 15 tari si-au manifestat intentia de a face angajari in finante, asigurari sau servicii imobiliare, doar in Austria unul din patru angajatori sustinand ca vrea sa creasca numarul salariatilor in urmatoarele luni.

Cele mai multe sanse de angajare sunt in Germania, unde patronii au anuntat cea mai puternica previziune de angajare din ultimii doi ani.

Brazilia, Peru si Costa Rica, statele americane care fac cele mai multe angajari!

In regiunea Americii, Manpower a efectuat aproape 30.000 de interviuri din care reiese o imbunatatire semnificativa a intentiilor de angajare, atat fata de anul trecut, cat si fata de trimestrul anterior.

Astfel, potrivit studiului, cele mai puternice planuri de angajare din regiune sunt in Brazilia, Peru si Costa Rica, iar cele mai slabe in Statele Unite, unde previziunea ramane relativ aceeasi comparativ cu trimestrul anterior.

Optimismul din Brazilia este incurajat de cresterea inregistrata in servicii si constructii, acolo unde mai mult de jumatate din angajatorii intervievati anticipeaza sa creasca numarul salariatilor in trimestrul viitor.

Intre timp, increderea in randul angajatorilor din industria prelucratoare si industria extractiva din Mexic duce la cresterea oportunitatilor pentru solicitantii de locuri de munca si ajuta la redresarea și atingerea nivelului existent inainte de recesiune.

Constructiile, industria prelucratoare si mineritul genereaza cele mai multe joburi in tarile din Asia - Pacific

In zona Asia – Pacific, cele mai multe angajari se vor face in India, Taiwan, China si Australia. De altfel, angajatorii din Taiwan si China au raportat cele mai intense planuri de angajare din 2005.

Ritmul angajarilor este de asteptat sa ramana activ in India, incurajat de increderea din sectorul minier, constructii si din industria prelucratoare.

Optimismul in randul angajatorilor din Taiwan este sustinut de previziunile puternice din sectorul industriei prelucratoare, acolo unde aproape jumatate din totalul angajatorilor intervievati anticipeaza cresterea volumului de personal in urmatoarele trei luni.

Pe de alta parte, desi angajatorii japonezi raporteaza cele mai slabe intentii de angajare din regiune, previziunea acestora se amelioreaza, Japonia experimentand cresteri insemnate privind angajarile, de patru trimestre consecutiv.

Manpower a intervievat, in vederea realizarii studiului, peste 61.000 de angajatori din 36 de tari, care au raspuns la intrebarea “Cum anticipaÅ£i evoluÅ£ia angajarilor totale în locaÅ£ia dumneavoastra pe durata a trei luni pana la sfarÅŸitul lunii septembrie 2010, în raport cu trimestrul actual?”.