In cadrul evenimentului "Amazon Jobs Day", compania va veni cu mii de oferte de joburi pentru cei care vor sa lucreze pentru cel mai mare retailer online din lume.

Multe dintre aceste joburi sunt pentru impachetat, sortat si servicii cu clientii in depozitele gigantului. Vor fi scoase la concurs, insa, si pozitii de manageri, potrivit anuntului companiei.

Pentru joburile full-time, Amazon ofera asigurare de sanatate, plan de pensionare si actiuni in cadrul companiei. Angajatii part-time care lucreaza mai mult de 20 de ore pe saptamana vor primi, la randul lor, asigurare de viata, precum si asigurare la medic si la stomatolog.

Targul de joburi pe care il organizeza Amazon pe 2 august incepe la ora 8.00 in centrele din Baltimore (Maryland), Chattanooga (Tennessee), Etna (Ohio), Fall River (Massachusetts), Hebron (Kentucky), Kenosha (Wisconsin), Kent (Washington), Robbinsville (New Jersey), Romeoville (Illinois) si Whitestown (Indiana).

In ianuarie, Amazon a anuntat ca planuieste sa angajeze 100.000 de oameni full-time in urmatorul an si jumatate, ajungand astfel la 280.000 de angajati in SUA. Multe dintre aceste joburi full-time vor fi pentru lucratori in depozite si pentru relatii cu clientii. Compania vrea, de asemenea, sa angajeze si 30.000 de lucratori part-time, pentru depozite.

Amazon face recrutari si la Bucuresti, retailerul online urmand sa deschida in Capitala un birou in care vor lucra cel putin 1.000 – 1.200 de angajati, sustin surse din piata, citate de Ziarul Financiar.

Extinderea in Bucuresti a retailerului vine la mai putin de un an de cand compania americana a semnat pentru inchirierea unei suprafete de 13.500 mp in Iasi. Amazon a anuntat, in toamna anului trecut, ca va crea 400 de noi locuri de munca permanente in Romania, odata cu inaugurarea unui nou Centru de Dezvoltare si Tehnologie la Iasi.

Cele 400 de noi locuri de munca se adauga, astfel, celor 600 pe care compania le are, deja, in Romania. Odata cu demararea actiunii de recrutare de personal nou, Amazon ofera oportunitati de cariera pentru ingineri si dezvoltatori software, cercetatori, analisti de business, specialisti in comert si manageri de conformitate.

Retailerul online Amazon este prezent pe piata locala de 11 ani, iar pana in prezent a investit peste 40 de milioane de euro in Romania pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultima generatie. Amazon.com a fost fondata in 1995 de catre Jeff Bezos, care a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, dupa Bill Gates.

La inceputul anului trecut, Amazon a anuntat ca vrea sa infiinteze “mai multe mii de noi locuri de munca" in Europa, unde grupul are deja peste 40.000 de angajati. Vice-presedintele Amazon Europe, Xavier Garambois, declara atunci ca "in prezent recrutam noi specialisti si in computere si dezvoltatori de software pentru cele 12 centre de cercetare si dezvoltare din Europa" amplasate in Germania, Irlanda, Olanda, Polonia, Romania, Spania si Marea Britanie.