Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Marea Britanie sunt disponibile 335 de locuri de muncă, dintre care 150 pentru operatori depozit, 75 pentru măcelari/tranşatori/fasonatori, 75 pentru operatori producţie şi 35 pentru îngrijitori persoane la domiciliu.

Angajatorii din Germania caută să angajeze pe 134 de posturi de: ospătar (28), bucătar (22), barman (cinci), cameristă/roomboy (cinci), lucrător în agricultură (cinci), betonist ( patru), excavatorist (patru), montator izolaţii clădiri (patru), recepţioner (patru), specialist sisteme de canalizare (patru), operator utilaje pentru construcţii (trei), zidar (trei).

Sunt disponibile câte două posturi pentru ajutor bucătar, commis de cuisine, electrician în construcţii, maistru construcţii reţele de cabluri, maistru hidroizolaţii clădiri, maistru construcţii de drumuri, menajeră, operator maşini, personal în domeniul hotelier.

De asemenea, mai sunt disponibile câte un post pentru funcţiile de administrator sistem Linux, coordonator evenimente instalator clădiri, instalator/montator ţevi, inginer baze de date, lăcătuş, lucrător în viticultură, manager în construcţii, manager restaurant, maistru cpnstrucţii civile, mecanic instalaţii sanitare, termice/de climatizare, montator acoperişuri, muncitor în construcţii din beton armat, operator pompe beton, personal întâmpinare oaspeţi, sudor, specialist restaurant.

În Cehia sunt disponibile 111 locuri de muncă pentru şoferii de autobuz (30), şlefuitor şi pilitor (20), operator CNC (15), forjor (15), operator de producţie (nouă), şofer de tir (opt), câte cinci pentru mecanic auto şi electrician auto şi câte unul pentru electrician, tehnician frigidere, fizioterapeut şi tehnician la maşini pentru prelucrarea produselor din plastic, în timp ce angajatorii din Polonia au disponibile 103 locuri de muncă pentru electricieni (100) şi croitoreze (trei).

În Irlanda sunt disponibile 70 de locuri de muncă pentru lucrător în ferme de vaci de lapte (20), lucrător în depozit (25) şi lucrător în prelucrarea cărnii (25), iar angajatorii din Norvegia oferă 24 de locuri de muncă, dintre care 20 pentru lucrători în fabrică şi câte unul pentru medic dentist, personal curăţenie/specialist carnaval, personal jocuri/specialist carnaval şi şofer/specialist carnaval.

În Belgia sunt vacante 14 locuri de muncă, două pentru electrician în întreţinere şi reparaţii, două pentru operator CNC şi câte unul pentru bucătar, brutar, electrician nave senior, magaziner, montator linie superioară cale ferată, şofer cu experienţă în utilizarea macaralei, sudor semiautomat, operator maşină de îndoit cu formă liberă şi stivuitorist.

În Italia sunt vacante 48 de locuri de muncă, dintre care 40 pentru îngrijiori la domiciliu şi opt pentru lucrători în agricultură, pe când în Slovacia sunt disponibile 40 de locuri de muncă pentru operator producţie, iar în Spania sunt vacante 10 posturi, câte două pentru tinichigiu industrial, sudor tig, strungar şi mecanic şi câte unul pentru operator toaletare arbori şi drujbist/tăietor silvic.

În Olanda sunt vacante cinci locuri de muncă, trei pentru pentru inginer de sistem, unul pentru sudor în construcţii metalice şi unul pentru inginer mecani, la fel ca în Finlanda, unde sunt disponibile trei posturi pentru operator CNC şi două pentru sudor MIG. De asemenea, în Slovenia sunt vacante două locuri de muncă, pentru medic dentist şi, respectiv, pentru inginer proiectare dezvoltare turnuri de răcire.

Detalii despre locurile de muncă vacante găsiți AICI.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la nivel naţional sunt disponibile 22.768 locuri de muncă, cele mai multe în Bucureşti (4.069), Arad (2.049), Prahova (1.928), Dolj (1.392), Timiş (1.176), Sibiu (1.100) şi Iaşi (1.064).