Clinici din Abu Dhabi cauta asistenti medicali si fizioterapeuti pentru salarii chiar si de 5.700 de euro.

"Am fost in China-Beijing, Spania-Madrid, Columbia, Sri Lanka", spune Andreea Andreica, care este insotitoare de zbor.
Acestea sunt doar cateva dintre zecile de destinatii pe care le-a bifat Andreea, o tanara de 22 de ani din Cluj, care de 4 luni lucreaza la o companie aeriana din Emiratele Arabe. Lunar castiga 2.500 de euro. "Pentru mine a fost o provocare sa vin in Emirate. E o alta cultura. M-a socat la mall ca au camera de rugaciuni. Sunt foarte multi romani pe cursele aeriene", a adaugat Andreea.

Viorel, un constantean, lucreaza de 13 ani in Dubai. Este directorul de operatiuni al unui lant de restaurante. "Suntem foarte bine vazuti, pe mine ma intreaba cand e de angajat daca nu stiu un roman, daca nu am pe cineva. Aici e mai multa decenta pe strada", a povestit Viorel Oncuta.

Diana, in schimb, a muncit 10 luni la un salon de coafura din Emirate. Spune ca te poti obisnui cu viata acolo, doar ca sunt foarte mari diferentele culturale. "La mine veneau numai femei la coafat. Aveam voie doar cu femei sa lucrez", spune Diana Postelnicu.

Mircea Anghelina se pregateste ei el sa experimenteze lumea araba. De profesie asistent, si-a depus CV-ul ca sa lucreze intr-un spital din Abu Dhabi. De altfel, clinicile din Abu Dhabi cauta asistenti medicali, dar si fizioterapeuti si personalul tehnic pentru sali de operatie. Salariile sunt intre 2.000 si 5.700 de euro. Se cer cunostinte de limba engleza si o vechime de 2 ani in domeniu. "Sunt fascinat de cultura musulmana. Eu voi avea doar pacienti barbati, nu recomand unui ginecolog sa mearga acolo, la fel cum o femei urolog nu poate profesa", a explicat Mircea.

Potrivit romanilor de acolo, in Dubai ar fi acum 5.000 de conationali care lucreaza in hoteluri, restaurante sau companii aeriene, de zece ori mai multi decat acum 10 ani.