Draghici, in varsta de 43 de ani, a declarat ca, in opinia sa, putini vor pleca in Marea Britanie dupa anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor la 1 ianuarie. Acestora nu le place tara pentru ca este prea frig, este el de parere, preconizand ca in jur de 2.000-3.000 vor pleca iarna aceasta.

Cersitul romilor este vizibil pentru ca are loc in strada, desi ei cer sume mici, insa unele persoane de la banci fura miliarde de euro, fara sa-i vada cineva, pentru ca se afla la etajul 60, a declarat Draghici pentru The Times.

"Saptezeci la suta dintre romii care au plecat din Romania in ultimii zece ani sunt integrati. Au copii care merg la scoala si actioneaza ca cetateni activi si platitori de taxe acolo unde se afla", a spus el, adaugand ca grupurile care si-au ridicat tabere in Park Lane in mai multe randuri, anul acesta, reprezinta "exceptia".

Imigrantii din Romania si Bulgaria vor exercita o presiune uriasa asupra scolilor, spitalelor si cazarii, avertiza un raport publicat saptamana trecuta. Potrivit studiului, efectuat de catre Institutul de Cercetare pentru Politici Publice (IPPR, de centru-stanga), nou-venitii se vor aseza la Londra si in regiunea South East England, regiunile in care serviciile publice vor fi cel mai afectate, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

Publicatia adauga ca, potrivit studiului, britanicii ar putea sa constate o intensificare a comportamentului antisocial, cersitului agresiv, dormitului sub cerul liber si infractionalitatii inca de saptamana viitoare. De asemenea, modificarile cu privire la acordarea unor prestatii sociale anuntate de premierul britanic David Cameron sunt "in mare masura simbolice" si nu vor conta, potrivit aceleiasi surse

Cameron nu a dat curs indemnurilor de sfida UE si de a prelungi restrictiile impuse romanilor si bulgarilor, in pofida unei uriase sustineri publice in acest sens, mai noteaza Daily Mail.