Directorii generali ai celor 100 de companii incluse in indicele general FTSE 100 al Bursei de la Londra vor castiga pana marti dupa-amiaza, a doua zi de la revenirea la munca dupa Noul An, mai mult decat salariul mediu anual de 27.645 lire sterline (37.600 de euro), anunta HPC.

In 2014, directorii companiilor din FTSE 100 au castigat, in medie, 4,96 milioane lire sterline (6,75 milioane de euro) iar HPC a calculat ca aceasta este echivalent cu un salariu de peste 1.200 de lire sterline (1.600 de euro) pe ora.  

"Fat Cat Tuesday (martea bonusurilor mari) pune inca odata in lumina problema diferentei de salarii in Marea Britanie", a declarat directorul High Pay Centre, Stefan Stern.  

Dupa criza financiara mondiala, Guvernul britanic a adoptat o serie de legi destinate limitarii salariilor si bonusurilor acordate directorilor de companii. In prezent, actionarii au puterea de a se opune remuneratiilor acordate directorilor cu ocazia adunarilor generale.

In plus, incepand din 2013, marile companii sunt obligate sa fie mai transparente cand vine vorba de castigurile directorilor, care in general primesc un salariu de baza, bonusuri, optiuni cu actiuni si alte avantaje.