Targul de cariere in turism va fi organizat la nivel national pentru ocuparea a peste 2.000 de locuri de munca in domeniul hotelier, atat in Grecia si Cipru, cat si in Marea Britanie.

Interviurile de selectie vor avea loc in Capitala si in Buzau, Galati, Braila, Bacau, Piatra Neamt, Suceava, Botosani, Vaslui, Iasi, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Hunedoara, Targu Mures, Sibiu, Ramnicu Valcea, Targu Jiu, Targoviste si Pitesti.

Tinerii selectati la targul de cariere vor putea sa lucreze in hoteluri de 4 si 5 stele din Grecia, Cipru si Marea Britanie, fiind disponibile posturi entry si middle level, in toate departamentele din cadrul unui hotel: de la front office (receptioner de hotel, asistent receptie, bell boy), pana la housekeeping (camerista, personal curatenie), food & beverage (restaurant, servire, bar, bucatarie), spa, entertainment si mentenanta.

"In privinta salariilor, tinerii care vor fi angajati in Grecia sau Cipru vor putea castiga intre 450 si 600 euro net/luna, cazarea si cele trei mese pe zi fiind asigurate gratuit de catre angajatori. In Marea Britanie, salariile pornesc de la 6,31 lire brut/ora (echivalentul a 7,6 euro/ora), ceea ce inseamna un castig lunar intre 1.000 si 1.500 de lire brut/luna", se arata intr-un comunicat transmis de organizatori.

Organizatorii Targului de cariere precizeaza ca tinerii nu trebuie sa aiba experienta in domeniul hotelier, in Grecia sau Cipru acestia urmand sa parcurga un program complet de training pentru dezvoltarea profesionala si personala.

"Suntem in cautarea unor tineri dornici sa inceapa cariera in domeniul hotelier, dornici sa invete, care au o atitudine pozitiva si cunosc limba engleza cel putin la nivel conversational", a declarat Suzanne Nuridsany, general manager IcepWorld Group - compania care organizeaza targul.

Tinerii interesati sa participe la Targul de cariere in turism trebuie sa se inregistreze online la www.happysummer.ro/apply si sa se prezinte la eveniment cu un CV.