Angajatii de la spalatoria auto din Biggleswade (comitatul Bedfordshire) au povestit ca romanul Victor Spirescu s-a intors dupa prima zi de munca in apartamentul in care locuia impreuna cu colegii sai, si-a facut bagajul, si-a luat toate lucrurile si i-a anuntat ca pleaca sa-si vada fratele, aflat la Londra. "Nu stim unde se afla in acest moment si nici ce face si nici poate fi contactat pe telefonul mobil din Romania, pentru ca l-a inchis", au povestit fostii sai colegii.

Ei spun ca Victor Spirescu a lucrat o singura zi si a renuntat la locul de munca de bunavoie. De asemenea, conducerea spalatoriei auto din Biggleswade neaga categoric ca romanul a fost concediat.

Romanul, in varsta de 30 de ani, a ajuns in Marea Britanie la 1 ianuarie, fiind intampinat pe Aeroportul Luton de jurnalisti si de parlamentarul laburist Keith Vaz, presedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor.

Cazul sau a fost mediatizat, in contextul polemicilor din Marea Britanie privind romanii si bulgarii care ar fi putut veni in tara dupa eliminarea restrictiilor pe piata muncii. Romanul incepuse sa lucreze din 2 ianuarie la o spalatorie auto din Biggleswade (comitatul Bedfordshire), dar a fost concediat.

Potrivit cotidianului The Times, seful sau a fost nemultumit de faptul ca vorbea frecvent la telefon in timpul serviciului cu jurnalistii, dar si cu membrii familei si, de asemenea, a fost deranjat de atentia pe care i-a acordat-o presa de la Londra. Presa de la Londra a scris la inceputul saptamanii ca Victor Spirescu a fost condamnat in 2009 pentru agresarea fostei sale prietene. Potrivit presei, el a batut-o pe fosta sa prietena, care dorea sa puna capat relatiei.

Victor Spirescu are in prezent o relatie cu o tanara in varsta de 19 ani, Catalina, care a ramas in locuinta pe care cei doi o detin in satul Pelisor, din Sibiu.