AMOFM dispune astfel 69 de posturi pentru lucratorii calificati in domeniul hotelier - gastronomic, care doresc sa desfasoare o activitate sezoniera in Germania, pentru care se va organiza selectie la Brasov, in zilele de 27 si 28 august 2014. 

Centrala de Mediere a Strainilor si Specialistilor ZAV Bonn impreuna cu Marriott Hotel Frankfurt ofera sase posturi de manager de restaurant si personal de serviciu pentru organizare banchet, 18 posturi de bucatar, 15 posturi de ospatar sau personal de servire clienti, 15 posturi de receptioner, 15 posturi de ajutor in industria gastronomiei de sistem - McDonald's si Burger King. 

Cerinte

Candidatii trebuie sa aiba, pentru ocuparea posturilor de bucatar, ospatar si ajutor in industria gastronomiei, calificarea profesionala incheiata si experienta in domeniu, precum si cunostinte bune si foarte bune de limba germana (nivel A2 - B1/B2), in timp ce, pentru posturile de receptioner si manager de restaurant sau personal serviciu organizare banchet, angajatorii germani solicita persoane care au atat cunostinte foarte bune de limba germana (nivel C1 - C2), cat si cunostinte bune de limba engleza (nivel B2), precum si calificare si experienta in domeniu. 

Activitatea va incepe in septembrie, pe o perioada cuprinsa intre sase luni si un an, cu posibilitate de prelungire, in functie de fiecare angajator. 

Programul de lucru este de 40 ore pe saptamana si se va lucra si in weekend si de sarbatorile legale.

Salariul oferit este cuprins intre 1.400 si 2.200 de euro brut/ luna (in functie de tarifele in domeniu si de zona in care se va desfasura activitatea). 

Cazarea poate fi asigurata de catre angajator gratuit sau contra cost, la pretul de 270 de euro pe luna, iar in ceea ce priveste intretinerea, aceasta poate fi gratuita, negociabila sau pe cont propriu. 

Persoanele cu domiciliul in Bucuresti, care corespund cerintelor posturilor oferite, trebuie sa se adreseze consilierului Eures din cadrul AMOFM - Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca Sector 4 din strada Spatarul Preda nr. 12, corp cladire B, sector 5, pentru a fi inregistrate in baza de date pentru munca in strainatate si pentru a primi invitatie de participare la selectie, mai precizeaza sursa citata. 

Pentru inscrierea in baza de date, candidatii trebuie sa completeze la sediul Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca o cerere tip si trebuie sa prezinte copie a actului de identitate sau a pasaportului cu valabilitate de minim sase luni, un CV model Europass (cu fotografie) in limba germana, cazier judiciar in original din care sa reiasa ca persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni) si o adeverinta de la medicul de familie, cu mentiunea "clinic sanatos sau apt pentru munca".