Extinderea operatiunilor din China va fi desfasurata in cursul urmatorului an, a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, intr-o conferinta sustinuta la Shanghai si transmisa in direct pe internet. Ballmer nu a precizat cu exctitate cate persoane urmeaza sa fie angajate in urma deciziei.

China a devenit cea mai importanta piata de crestere pentru sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft, a afirmat seful corporatiei.

In luna iunie, Microsoft va derula in China o avanpremiera a serviciului de cloud computing Windows Azure, devenind prima corporatie multinationala care lanseaza un serviciu public de cloud in China. "Am vizitat China cu aproxiamtiv un an in urma, in luna mai, si mi se pare remarcabil cat de multe s-au schimbat. La Microsoft trecem printr-o perioada incredibil de interesanta", a precizat Steve Ballmer.

Microsoft mizeaza pe platofrma Azure si pe programe bazate pe internet, destinate mediului de afaceri, pentru a-si consolida cresterea afacerilor intr-o perioada de scadere puternica a cererii pentru computere personale, care afecteaza dinamica vanzarilor Windows. Vanzarile de PC-uri au scazut in primul trimestru cu 14% la nivel global, potrivit datelor IDC.

Azure ofera companiilor servicii de stocare de informatii si software, care pot fi accesate de clienti prin internet. Utilizatorii pot accesa serviciul Azure pentru a rula software, site-uri sau aplicatii destinate companiilor si stocare in centrele de date ale Microsoft, fara a fi necesar sa investeasca in servere proprii, unitati de stocare si angajati.