"Asa cum consemneaza Tratatul de la Lisabona, romanii sunt liberi sa munceasca, sa circule si sa studieze oriunde in UE, iar romanii sunt bineveniti in Marea Britanie! De la miile de tineri care au ales sa studieze la universitati din Regatul Unit la personalul medical romanesc care deserveste NHS, sistemul nostru public de sanatate, vorbim de un parteneriat intre prieteni", a declarat diplomatul britanic, citat de Mediafax.

El a adaugat ca exista si o minoritate de romani in Regatul Unit care are legaturi cu criminalitatea si din acest motiv cooperarea existenta intre politia britanica si cea romana este foarte importanta.

Paul Brummell a subiliniat ca Romania nu are o imagine foarte buna in presa britanica si va colabora cu ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, in vederea imbunatatirii acestei imagini. "Pentru rezolvarea acestei probleme, cel mai bun ambasador pentru Romania trebuie sa fie romanii care lucreaza in Marea Britanie", a spus Brummell, care a adaugat ca imigratia este un subiect important pentru publicul britanic si probabil va fi o tema de campanie si in alegerile legislative de anul viitor din Marea Britanie.

Noul ambasador al Marii Britanii la Bucuresti a amintit ca a vizitat Romania inca din anii '80, cand era doar elev, pentru ca apoi sa mai viziteze de doua ori tara noastra, la intervale de cate zece ani, in calitate de diplomat.

Paul Brummell a sustinut intreaga conferinta de prezentare in limba romana, pe care a studiat-o in ultimele luni la Iasi.

Brummell are un mandat de patru ani in Romania, pana in 2018, el fiind anterior ambasador al Marii Britanii in Turkmenistan si Kazahstan, precum si Inalt Reprezentant al Majestatii Sale, Regina Elisabeta a II-a, in Barbados.