Firma acuzata are sediul in municipiul Arad si se ocupa de intermedierea locurilor de munca in afara tarii, iar luni dimineata peste 30 de persoane din mai multe judete ar fi trebuit sa plece in Germania, insa deplasarea nu a mai avut loc, oamenii spunand ca nimeni nu le-a oferit explicatii, scrie Mediafax.

Potrivit oamenilor, care s-au adunat in fata sediului societatii comerciale, fiecare a platit aproximativ 700 de lei pentru obtinerea unui loc de munca in Germania.

"In ultimele zile, am incercat sa luam legatura cu firma pentru stabilirea detaliilor privind plecarea, dar nu ne-a mai raspuns nimeni. Am venit sa cerem socoteala si nu suntem bagati in seama", a spus un barbat din Caras-Severin.

"Ne-au promis locuri de munca la o fabrica de paste fainoase din Germania. Trebuia sa fi plecat deja, dar nici vorba de asa ceva. E clar ca am luat teapa", a mai spus o femeie.

"Mi s-a promis ca voi fi angajat pe post de sofer, dar a fost o inselatorie", a declarat si un barbat din Timisoara.

Cele peste 30 de persoane au cerut sa li se restituie integral sumele platite, iar pentru ca reprezentantii firmei nu le-au dat niciun raspuns, au chemat Politia.

"Au fost depuse cateva plangeri in acest caz, oamenii reclamand ca nu li se restituie sumele platite pentru intermedierea locurilor de munca. In acest moment, mai avem in lucru sapte dosare similare, in care se fac cercetari pentru inselaciune", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene, Camelia Tuduce.

Un reprezentant al firmei a declarat ca oamenii au semnat contracte, dar "nu le-au citit", spunand ca firma nu-si asuma daca angajatorii din strainatate nu-i mai cheama la lucru conform termenelor anuntate.

Oamenii au plecat de la sediul firmei respective dupa cateva ore, afirmand ca vor deschide un proces comun pentru a-si recupera sumele.

Surse din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arad afirma ca pe numele acestei societati comerciale exista numeroase plangeri depuse in ultimele luni, dar pe care le considera de competenta politistilor.