Spania

Angajatorii de aici ofera cele mai multe locuri de munca: 801. Din acestea, 800 sunt pentru muncitori necalificati in agricultura si un loc pentru un maseur. 

Slovacia

330 locuri de munca: 150 pentru asamblori de masini si echipamente mecanice si 150 pentru muncitori necalificati in industria automobilelor, etc. 

Cehia

Angajatorii ofera pentru romani 195 de locuri de munca:  50 pentru lucratori in productie (asamblarea aparatelor de aer conditionat), 50 operatori si 50 soferi transport marfa international, etc.

Suedia

130 de locuri de munca, respectiv 20 de posturi de femei de serviciu ( salariul minim: 900 euro net lunar), 15 pentru vopsitori auto, 10 pentru medici generalisti, 10 pentru dezvoltatori software sau 1 pentru inginer laborant. Acesta din urma poate avea un salariu negociabil, in functie de experienta profesionala. De exemplu, pentru cei cu studii de master salariul este de aproape 4700 euro brut/luna. Tot aici, se cauta si un cercetator in genetica / bioinformatica, care poate castiga negociabil, in functie de experienta profesionala, tot aceeasi suma.

Germania

Ofera 116 locuri de munca pentru romanii care vor sa lucreze ca asistenti medicali generalisti (50 locuri), operatori masini si centrale (20 locuri), soferi de TIR (15 locuri, cu salarii de pana la 2040 euro brut/luna, la care se adauga 70 euro brut premiu Fleetboard, 25 euro net/zi de lucru) si agenti de paza (10 locuri), etc.

Ungaria

Sunt disponibile 50 de locuri de munca pentru operatori la asamblarea panourilor electrice

Marea Britanie 

35 locuri de munca pentru 25 de ingrijitori persoane si 10 asistenti medicali. 

Norvegia

Aici pot ajunge 22 de romani care vor sa lucreze ca dulgheri si dulgheri/parchetari, unde sunt oferite cate sase locuri pentru fiecare categorie, dar si doua locuri pentru tinichigii

Belgia

Patru locuri de munca: doua pentruinfirmieri/asistenti medicali si doua pentru directori audit (pentru acestia din urma salariul ajunge la :3000- 5000 euro brut/ luna)

Polonia

Sunt trei locuri de munca pentru lacatusi-sudori

Austria

Un singur loc de munca pentru asistent proiect. 

Cei care vor un loc de munca pot viziona ofertele precum si informatii suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, conditii de ocupare a posturilor, conditii de munca si salarizare accesand portalul EURES national, www.eures.anofm.ro.