Marea Britanie este prizoniera legislatiei europene privind libertatea de miscare, scrie The Telegraph care a mers pe urmele catorva din cei peste 20 de cersetori romani expulzati din Marea Britanie saptamana trecuta, unde cerseau intr-unul dintre cele mai exclusiviste si scumpe cartiere londoneze – Park Lane.

In ultimele luni, Viorica Sandhu si fiica ei Sonia traiau din mila trecatorilor pe una dintre cele mai scumpe strazi din lume, unde rezidentii stau in case de milioane de lire, iau cina la hotelul Dorchester si isi cumpara masini de un sfert de milion de lire.

In urma cu o saptamana cele doua femei alaturi de alti 60 de romani au fost evacuati dintr-o tabara improvizata si murdara, amplasata pe o bucata de iarba din parcul central din Park Lane. Guvernul britanic a platit costurile pentru ca 21 dintre ei sa fie repatriati.

Romanii le-au povestit ziaristilor britanici ca promit sa se intoarca de unde au plecat. "Ministerul de afaceri interne i-a platit pentru a merge intr-o scurta vacanta. Mai mult, guvernul este prizonierul legislatiei europene privind libertatea de miscare si nu are nicio putere de a-i opri sa se intoarca" este concluzia britanicilor.

"Ma voi intoarce fara nicio grija. De acolo pot sa le trimit bani copiilor mei si sa-mi castig existenta. Aici nu am slujba, nu am masina, nu am nimic" a declarat in reportaj Sonia Sandhu, in varsta de 36 de ani si mama a 8 copii. Femeia a amenintat ca data viitoare se va intoarce in Marea Britanie cu tot cu copiii ei. Sonia traieste intr-un sat, situat la 90 de kilometri de Bucuresti. "Nu ai cum sa traiesti in Romania" sustine ea in fata ziaristilor.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.