Astfel, Larry Ellison a primit salariu, bonificatii si bonusuri in valoare de 3,9 milioane de dolari, plus un pachet de actiuni la preturi preferentiale in valoare de 90,7 milioane de dolari, potrivit New York Times, preluat de Bloomberg.

Pe locul al doilea se gaseste Richard Bracken, CEO-ul HCA Holdings, cel mai mare operator privat de clinici si spitale la nivel mondial. Bracken a primit pentru activitatea de anul trecut un pachet de 38,6 milioane de dolari.

Directorul general al Walt Disney Co., Robert Iger, este pe pozitia a treia cu 37,1 milioane de dolari, urmat de CEO-ul Nike, Mark Parker, cu 35,2 milioane de dolari.

Locul 5 este ocupat de seful Viacom, Philippe Dauman, cu 33,4 milioane de dolari, apoi directorul EBay, John Donahoe, care a obtinut o compensatie financiara de 29,7 milioane de dolari.

Top 10 este completat de dierctorul general al Starbucks, Howard Schultz, cu un pachet de 28,9 milioane de dolari, seful Occidental Petroleum, Stephen Chazen, cu 28,5 milioane de dolari, CEO-ul American Express, Kenneth Chenault, cu 28 milioane de dolari, respectiv Louis Camilleri de la Philip Morris International, cu 24,7 milioane de dolari.

Datele au fost obtinute in urma unui studiu realizat de compania de cercetare Equilar, care a analizat compensatiile financiare obtinute anul trecut de directorii companiilor americane listate la bursa cu venutir anuale de peste 5 miliarde de dolari.

Astfel, compensatia financiara medie primita de sefii acestor companii pentru anul trecut a fost de 14 milioane de dolari.