"Vom purta discutii cu toti cei interesati astfel incat sa explicam ori de cate ori este nevoie ca aceasta lege nu este indreptata impotriva adevaratilor creatori, nu este indreptata impotriva celor care cu adevarat folosesc drepturile de autor, ci impotriva celor care abuziv au practicat drepturile de autor pana in momentul de fata", a afirmat Boc, citat de Mediafax.

In acest sens, el a dat exemplul soferilor, dar nu a putut preciza cate persoane din aceasta categorie profesionala primesc venituri pe dreptruri de autor, dar a precizat ca aceste date sunt detinute de Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor.

Premierul a reiterat faptul ca initiativa pe care Guvernul a avut-o nu vizeaza si nu este indreptata impotriva acelor care realizeaza acte de cultura, ci se doreste "eliminarea celor care utilizeaza in materie abuziva drepturile de autor ca o modalitate de evaziune fiscala".

El a precizat ca in acest an 3,3 miliarde de euro au fost luate de la investitii si virate la bugetul de pensii din cauza faptului ca nu s-au platit contributii la bugetul de stat.