"Este clar ca din discutiile de pana acum nu am avut in vedere o astfel de alternativa. Probabil ca o asemenea decizie a Parlamentului trebuie analizata cu grija in perioada urmatoare, sa vedem care sunt efectele ei", a spus Tanasescu, preluat de Mediafax.

El a afirmat ca in momentul de fata nu poate fi calculat impactul pe care o astfel de decizie o poate avea si trebuie vazut daca va intra in vigoare, cand va intra in vigoare si cum isi va produce efectele.

"Deciziile Parlamentului sunt suverane in fiecare stat. Nimeni nu poate sa intervina in acest sens. Daca aceasta lege va intra in efectivitate, in mod cert vom discuta care sunt consecintele ei", a continuat reprezentantul Romaniei la FMI.

Intrebat despre varianta vehiculata recent privind reducerea cotei unice, Tanasescu a mentionat ca nici aceasta alternativa nu a fost luata in vedere pana acum.

Deciziile luate de Parlament sunt in totala contradictie cu masurile discutate cu FMI care, pe de o parte, a cerut majorarea TVA la 24%, din iulie, iar, pe de alta parte, discuta, in aceste zile, cu reprezentantii Guvernului, impozitarea tuturor pensiilor. In prezent, sunt impozitate doar sumele care depasesc 1.000 de lei.