"Nu am aceasta informatie. Am auzit-o azi (marti, n.r.) spusa doar ca data si ca supozitie. Eu nu am cunostiinta despre asa ceva. Atata vreme cat situatia nu exista, este doar o afirmatie... Oamenii stau la cozi, dar nu pentru situatia pe care mi-o incovati... Va trebui sa vina oamenii cu o analiza ceruta, pentru ca o asemenea afirmatie pe care ati auzit-o nu s-a confirmat", a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

El i-a indicat pe ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Seitan ca persoane care pot oferi informatii ce tin de componenta tehnica.

"Aceste afirmatii trebuie sa aiba acoperire. Pentru toate detaliile care tin de componenta tehnica, ministrul Muncii si ministrul Finantelor va dau detalii. La mine asemenea informatii, nu au ajuns pe masa Guvernului", a mai spus Boc.

Ghiseele caselor de pensii si a agentiilor pentru somaj s-au aglomerat, ieri, ca urmare a faptului ca peste 500.000 de persoane platite pe drepturi de autor si PFA sunt obligate sa plateasca contributiile sociale pana pe 25 august, inclusiv.

Intarzierea cu care oamenii depun declaratiile este rezultatul faptului ca autoritatile au publicat documentele care trebuie completate foarte tarziu si nu au oferit explicatiile necesare.

Nici in prezent, lucrurile nu sunt clare, angajatii caselor de pensii si a agentiilor de somaj oferind variante diferite in legatura cu procedura de depunere a actelor.

Chiar si in legislatie exista neconcordante, prevederile Codului Fiacal fiind in contradictie cu normele metodologice.

Citeste aici ce trebuie sa faci ca sa depui declaratiile pentru contributiile sociale.

ATENTIE! Astazi este ultima zi pentru depunerea declaratiilor pentru veniturile castigate in luna iulie!