"Daca cineva vrea sa-mi impoziteze ceea ce eu am castigat… eu sunt in meseria asta de la 13 ani… ne adaptam legilor si ministrului, bineinteles. Platim cat avem… cand nu mai avem, mergem la domn’ ministru si mancam”, a reactionat cantaretul de manele Adrian Minune la auzul vestii ca autoritatile au pus gand rau banilor pe care ii castiga la nunti si pentru care nu plateste taxe.

"Suntem angajati la spectacole, la noi se taie factura, se emite facture. Nu sunt numai la nunta oameni care dau bani ca si cadou. Daca te duci la medic trebuie sa dai bani cadou, daca te duci sa iti rezolvi o problema nu stiu unde, dai bani ca la frizerie. La orice in tara asta dai bani ca si cadou… nu doar la lautari”, explica Ionita din Clejani.

Ministrul Sebastian Vladescu a mentionat, insa, ca, in acest moment, la Ministerul Finantelor, se are in vedere si impozitarea donatiilor si a mosternirilor sau a cadourilor.

Impozitarea donatiilor si a mostenirilor va trebui reglata si in Romania si este in discutie in acest moment in Ministerul Finantelor. Va fi o abordare separata, pentru ca in Codul Fiscal, in momentul de fata, donatiile nu se taxeaza, iar mostenirile dupa o perioada de doi ani, deci exista o zona care, in context european, in Romania este diferita”, a adaugat ministrul.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu FMI ca va elabora un act normativ pentru impozitarea averilor mari si va extinde criteriile de definire a venitului impozabil, astfel incat sa fie taxate toate castigurile provenind din surse pentru care nu sunt acceptate scutiri.