"Mai avem de lucru pe Codul Fiscal. In principiu, Codul Fiscal se va modifica incontinuu, pentru ca asa trebuie sa fie", a mai spus Doros.

El a adaugat ca noul Cod Fiscal va fi pus in dezbatere publica pe site-ul MFP, cel mai probabil dupa ce va fi introdus impozitul forfetar, fara a mentiona insa o data.

Ministerul Finantelor lucreaza la implementarea de noi masuri, unele dintre ele fiind propuse in Parlament la adoptarea bugetului pe 2010.

Legea fiscala ar trebui citita cu moderatie atat de catre stat, cat si de companii, astfel incat problemele ce deriva din interpretarea ei sa fie rezolvate mult mai bine, a mai spus Doros.

"Rugamintea mea este sa incercam sa citim legea cu moderatie. Foarte multe energii se consuma pentru ca legea se citeste fara sa se lase cale de mijloc. Daca legea se citeste cu moderatie de catre ambele parti (stat si companii - n.r.), lucrurile se rezolva mult mai bine", a afirmat  directorul general din MFP.

El a mai aratat, in cadrul unei prezentari, ca predictibilitatea in materie de impozite directe este mult mai mare decat in trecut, in special ca urmare a stabilitatii principalelor taxe, unde nu sunt prevazute modificari in acest an.

"In momentul de fata, cand putine lucruri sunt stabile, macar partea de taxe sa ofere un sprijin", a adaugat oficialul MFP.

Cititi mai mult pe www.mediafax.ro!