Astfel, angajatorii care incadreaza someri vor fi scutiti de la plata CAS-ului pentru sase luni, cu conditia sa pastreze respectivii angajati timp de un an de zile.

In acelasi timp, persoanele vizate trebuie sa fi fost inscrise la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca de cel putin trei luni, inaintea angajarii.

Totodata, noii angajati nu trebuie sa fi avut alt contract de angajare cu firma respectiva in ultimele sase luni, pentru a evita concedierile abuzive, a precizat premierul.

Premierul Emil Boc a declarat ca prin aceasta masura Guvernul doreste pastrarea somajului in limite controlabile. Seful Executivului a precizat, de altfel, ca rata somajului in februarie se mentine la 8,1%, similara cu cea din ianuarie, desi numarul de someri a crescut usor, la peste 745.000 de persoane.

Boc a trecut in revista toate masurile luate de Guvern pentru relansarea economiei, respectiv alocarea celui mai mare procent din PIB pentru investitii publice, mentinerea cotei unice si a valorii TVA-ului, relansarea programelor “Prima Casa” si “Rabla”, precum si scutirea de la plata CAS-ului pentru somajul tehnic, in vederea pastrarii locurilor de munca.