El a precizat, la postul public de televiziune, ca se asteapta inca avizul Consiliului Economic si Social.

Premierul a mai sustinut ca intre Guvern si liderii sindicali a existat un dialog privind modificarile Codului Muncii in care s-a cazut de acord asupra anumitor puncte si ca acest dialog va continua si saptamana viitoare, in cadrul procedurii parlamentare de angajare a raspunderii in care pot fi preluate amendamente.

Boc a tinut totodata sa precizeze ca nu este de acord cu afirmatia liderilor sindicali conform carora viitorul Cod al Muncii promoveaza sclavagismul, aratand ca modificarile raspund "nevoilor vietii".

"Trebuie sa stim ca munca este un lucru foarte serios, nu mergem la slujba sa barfim sau sa ne facem ca muncim. Prin contractul de performanta, angajatul va fi protejat daca isi face treaba si este performant", a spus Boc.

El a sustinut ca durata normala a unei zile de lucru va fi in continuare 8 ore, conform Constitutiei, cu maximum 48 ore de munca saptamanal, perioada medie care va fi insa calculata la un interval de patru luni, nu de trei luni ca in prezent, pentru a facilita negocierile privind timpul de lucru in sectoare precum turismul si construcţiile. Peste această perioada de patru luni, prelungirea va fi valabila numai daca partile sunt de acord.